ProdukterServiceNyheterTekniska vägledningarKontakt

Full power - low weight

Nya, lätta verktyg från TJEP ger dig optimala arbetsförhållanden och stor slagkraft. Produktserien består av högtryckskompressorer, -slangar och spikpistoler. Alla produkter känns igen genom den som vanligt höga TJEP-kvalitén.


TJEP High Pressure

Förbättring av arbetsmiljön på byggarbetsplatsen, samt en ökad effektivitet är två stora fokusområden för den proffesionella hantverkaren. Båda områden blir markant förbättrade med den nya High Pressure-serien från TJEP. Produktserien består först och främst av effektiva verktyg, som på grund av deras kompakta storlek, som var för sig gör arbetet lättare och därmed mer effektivt, samtidigt som det ger en bättre arbetsmiljö.

Det är den danska verksamheten Kyocera Unimerco Fastening A/S som står bakom den nya High Pressure-serien. Alla produkter har varit under utveckling en längre tid, då Kyocera Unimerco Fastenings målsättning är att, bara sälja effektiva och pålitliga produkter, som samtidigt kan säljas till ett bra pris. Verksamheten har 50-års erfarenhet och knowhow bakom sig, vilket säkrar, att nya produkter lever upp till industrins krav.

Världens första 4” High Pressurepistol

TJEP kan som de första i världen presentera en 4” High Pressure spikpistol – i en lättare och mer kompakt utgåva, än de andra 4” pistoler som finns på marknaden. Pistolen kan både skjuta fullhuvudspik och D-huvudspik, som gör den mycket användbar till en rad arbetsuppgifter.

Den nyutvecklade spikpistolen är upp till 28% lättare än en vanlig 34/105-modell, som bidrar till att belastningen på hantverkarens skuldror och rygg minskar markant. Den minskade belastningen kan öka effektiviteten och samtidigt reducera sjukfrånvaron pga belastningsskador.

Kompressorer med stor arbetsradie

I den nya TJEP High Pressure-serien finns också två nya kompressorer, som båda kan bidra till en mer effektiv vardag. Gemensamt för båda kompressorerna är det höga, konstanta tryck som gör att lång slang kan användas utan att få trycktapp. Det är inte gällande för vanliga kompressorer som istället tappar trycket vid användning av för långa slangar eller för hög skjutfrekvens. Användandet av lång slang ökar arbetsradien och minskar därmed de antal gånger det är nödvändigt att flytta kompressorn, för att nå runt till hela arbetsområdet. ”Det gör arbetet både mer effektivt, samt minskar belastningen för hantverkaren”, berättar Daniel Ahlsén, Key Account Manager hos Kyocera Unimerco Fastening.

TJEP High Pressure

”Det höga trycket, gör att spiken slås helt i, var gång, så det inte längre är nödvändigt för hantverkaren att gå efter med hammaren”, förklarar Daniel.

Skjut i både trä, betong och stål

Utöver det breda sortimentet av spik till trä, innehåller TJEP High Pressure-programmet också en lång rad av betong- och stålspik, samt High Pressure-skruvar. För vanliga kompressorer kan detta vara ett problem, då trycket ofta inte är högt nog, samtidigt som man spikar i hög frekvens. ”Med våra nya High Pressure kompressorer är det inga problem att skjuta i hårda material som betong och stål, dessutom kan du skjuta med hög frekvens”, avslutar Daniel.

Hela sortimentet av High Pressure-produkter kan ses på www.tjep.se, som hela tiden uppdateras med nya produkter, också inom High Pressure-sortimentet. Mer information kan fås genom att skriva ett mail till tjep@kyocera-unimerco.com eller kontakta oss 036 2937502.

 
Visste du att TJEP har hela 12 modeller av gasspikpistoler?